Νέο Blog


Αποθηκεύστε αυτήν την διεύθυνση.

Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα ολοκαίνουργιο blog για τα μη προβεβλημένα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας και όχι μόνο.

Με αποκλειστικές παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και πολλά άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας.


Είναι τόσο ευεργετικό για όσους θέλουμε να διατηρήσουμε τη δροσιά και τη φρεσκάδα του προσώπου μας, ώστε οι κρέμες και οι λοσιόν που το περιέχουν είναι περιζήτητες έως και ακριβές. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά προϊόντα, που διαφημίζεται ότι περιέχουν αγνό και γνήσιο αγγουρόνερο. Πραγματικά πολλά από αυτά συγκεντρώνουν όλα τα ευεργετικά στοιχεία του αγγουριού, κατεργασμένα με επιστημονικό τρόπο.

Επειδή για οικολογικούς και οικονομικούς λόγους ή ακόμα για να μάθουμε τι έκαναν οι γιαγιάδες μας, διαλέξαμε από την ειδική βιβλιογραφία δύο από τους καλύτερους τρόπους παρασκευής αγγουρόνερου στο σπίτι.

Μέθοδος πρώτη

Για να βγάλουμε το αγγουρόνερο διαλέγουμε έξι αγγούρια μεγάλου μεγέθους και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε τον πολτό σε μία κατσαρολίτσα και τον αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Η κατσαρολίτσα πρέπει να είναι καλά σκεπασμένη για να μην εξατμίζεται ο χυμός. Όταν ο πολτός γίνει εντελώς μαλακός τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον περνάμε μέσα από ένα διπλό τουλπάνι (γάζα). Έτσι παίρνουμε αυτούσιο το χυμό των αγγουριών που το χρησιμοποιούμε σκέτο, μέσα σε λοσιόν ή με μορφή κρέμας όπως αναλύεται στη δεύτερη μέθοδο.

Μέθοδος δεύτερη

Κόβουμε έξι ώριμα αγγούρια σε μικρά κομματάκια, τα βάζουμε σε κατσαρολίτσα και προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να τα σκεπάσει. Τοποθετούμε την κατσαρολίτσα σε μπαιν-μαρί, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσουν πολύ. Τα περνάμε ύστερα από διπλό τουλπάνι.

Τι είναι το μπαιν-μαρί;

Είναι ένας τρόπος βρασίματος όχι απευθείας πάνω στη φωτιά, αλλά μέσα σε ένα άλλο σκεύος το οποίο περιέχει νερό που βράζει. Χρησιμοποιείται στη βιοτεχνία καλλυντικών γιατί δίνει βρασμό ομοιομερή και όχι έντονο.
Ευσταθία Παναγοπούλου - lifemag
Επιστροφή

Επικοινωνήστε μαζί μας