Νέο Blog


Αποθηκεύστε αυτήν την διεύθυνση.

Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα ολοκαίνουργιο blog για τα μη προβεβλημένα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας και όχι μόνο.

Με αποκλειστικές παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και πολλά άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας.


Η Κίνα τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται « παγκόσμιος εγκληματίας », όσον αφορά το θέμα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το κυβερνητικό συμβούλιο της Κίνας θα παρουσιάσει σύντομα λεπτομέρειες ενός εκπληκτικού προγράμματος ενέργειας που θα μπορούσε να οδηγήσει τη μεγαλύτερη χώρα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου να γίνει πρώτη στις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και στις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το μέγεθος του ενεργειακού της πλάνου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά οι αναφορές που γίνονται από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους ξένους διπλωμάτες, δείχνουν ότι θα επενδυθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, ποσά από 200 δισεκατομμύρια δολάρια έως 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή πυρηνικών εγκαταστάσεων, πράσινων μεταφορών, «καθαρού άνθρακα» και άλλων ενεργειακά αποδοτικών μέσων.

Η Κίνα ήδη κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος από τα ηλιακά πάνελ και τις ανεμογεννήτριες. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κινούνται με γρήγορους ρυθμούς από τους καθιερωμένους ανταγωνιστές τους, τους ιάπωνες και του αμερικάνους, για τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης του CO2 (CCS) και οι υψηλής απόδοσης ενεργειακές εγκαταστάσεις παραγωγής λιθάνθρακα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Με τα καινούργια μέτρα η κυβέρνηση θα δεσμευθεί για την ανάπτυξη εγχώριων αγορών που θα βοηθήσουν στην άνθηση των εν λόγω βιομηχανιών.

Οι στόχοι της κυβέρνησης για την αιολική ενέργεια έχουν τριπλασιαστεί, για την ηλιακή έχουν τετραπλασιαστεί ενώ για τη πυρηνική έχουν εξαπλασιαστεί.. Συνολικά η Κίνα θα αυξήσει τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, περίπου 15% της συνολικής ενεργειακής ζήτησης να καλύπτεται μέχρι το 2020.

Πιθανότατα να ξεπεράσει και τους στόχους της Ευρώπης του 20% εκείνη τη περίοδο. Έως τότε, η Κίνα θα πρέπει να έχει αναπτύξει ένα υψηλό δίκτυο ρεύματος.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα βοηθήσουν την Κίνα να μειώσει την εξάρτηση της στις εισαγωγές καυσίμων.
econews
Επιστροφή

Επικοινωνήστε μαζί μας