Νέο Blog


Αποθηκεύστε αυτήν την διεύθυνση.

Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα ολοκαίνουργιο blog για τα μη προβεβλημένα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας και όχι μόνο.

Με αποκλειστικές παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και πολλά άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Τα δελφίνια πεθαίνουν


Η WWF δήλωσε ότι μόνο 64 έως 76 δελφίνια Irrawaddy παραμένουν στο ποταμό Μεκόνγκ.

Τα περισσότερα από τα 50 νεαρά δελφίνια που έχουν πεθάνει από το 2003, βρέθηκαν θετικά σε τοξικά φυτοφάρμακα, υδράργυρο και άλλες ρυπογόνες ουσίες.

Ο ποταμός Μεκόνγκ ρέει από την Κίνα μέσω του Λάος, της Καμπότζης, της Ταϋλάνδης και του Βιετνάμ.

Η πηγή της ρύπανσης μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες από τις χώρες που διασχίζει ο ποταμός Μεκόνγκ, δήλωσε o Verne Dove χειρούργος κτηνίατρος της WWF.

Η WWF ερεύνησε τα αίτια της ρύπανσης των υδάτων του ποταμού Μεκόνγκ και απαίτησε την υλοποίηση ενός διασυνοριακού σχεδίου υγείας για τα εν λόγω δελφίνια.

Από το 2003, ο πληθυσμός των δελφινιών έχει υποστεί 88 θανάτους, εκ των οποίων περισσότερο από το 60% ήταν μωρά δελφίνια, κάτω των δύο εβδομάδων, δήλωσε η WWF.

Οι αναλύσεις από την νεκροψία που διεξήχθη έδειξαν ότι τα περισσότερα από τα νεογέννητα δελφίνια πέθαναν από μια βακτηριακή ασθένεια, δήλωσε ο δρ. Dove.

H ασθένεια δεν θα είχε μοιραία κατάληξη αν το ανοσοποιητικό σύστημα των δελφινιών δεν είχε αποδυναμωθεί λόγω των περιβαλλοντικών μολυσματικών παραγόντων, συμπλήρωσε ο δρ. Dove.

Οι ερευνητές βρήκαν υψηλά τοξικά επίπεδα των φυτοφαρμάκων όπως το DDT και οι περιβαλλοντικοί μολυσματικοί παράγοντες όπως PCBs κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μωρών δελφινιών.

Οι εν λόγω ρύποι μπορεί να θέσουν επίσης σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων που ζουν κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ, καθώς καταναλώνουν τα ίδια ψάρια και νερό με τα δελφίνια, συμπλήρωσε η WWF.

Υψηλά επίπεδα υδραργύρου βρέθηκαν επίσης σε μερικά από τα νεκρά δελφίνια. Αυτό επηρέασε το ανοσοποιητικό τους σύστημα με αποτέλεσμα να καταστούν πιο ευαίσθητα στη μολυσματική ασθένεια.

Ένα διασυνοριακό προληπτικό πρόγραμμα υγείας απαιτείται επειγόντως για να διαχειριστεί την ασθένεια που πλήττει τα δελφίνια, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων τους κάθε χρόνο, δήλωσε ο Seng Teak διευθυντής της WWF στη Καμπότζη.
econews
Επιστροφή

Επικοινωνήστε μαζί μας