Νέο Blog


Αποθηκεύστε αυτήν την διεύθυνση.

Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα ολοκαίνουργιο blog για τα μη προβεβλημένα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας και όχι μόνο.

Με αποκλειστικές παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και πολλά άλλα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας.

Οι αγοραπωλησίες γίνονταν κατά παράβαση του Κώδικα Συμπεριφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξαγωγή Όπλων, του 1998, που απαγορεύει τις συναλλαγές με χώρες που διέπονται από εσωτερικές συγκρούσεις ή έχουν ιστορικό παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατήγησης του διεθνούς δικαίου.
Μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός, το 2002, η Ε.Ε. είχε καλέσει για ειρηνευτικές συνομιλίες και είχε δηλώσει ότι δεν θα υποστηρίξει οποιασδήποτε στρατιωτική λύση. Παρόλα αυτά, οι αγοραπωλησίες συνεχίζονταν.
«Ήταν υποχρέωση της Ε.Ε. να μην χορηγήσει όπλα στη Σρι Λάνκα», δήλωσε ο βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Μάλκομ Μπρους, ο οποίος βρίσκονταν τον τελευταίο μήνα στην εν λόγω χώρα. «Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Εκ των υστέρων θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Μ. Βρετανία παραβίασε όντως τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Συμπεριφοράς», τόνισε.
Δεν είναι εντούτοις γνωστό κατά πόσο βρετανικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τελικής, αιματηρής μάχης που τερμάτισε τον εμφύλιο.
Η Σλοβακία είναι, πάντως, η μόνη χώρα που έχει παραδεχθεί ότι παρέδωσε όπλα, επιβεβαιώνοντας την αποστολή ενός φορτίου με 10.000 ρουκέτες, αξίας 1.1 εκατ. λιρών. TELEGRAPH, TIMES
Επιστροφή

Επικοινωνήστε μαζί μας